Blogg

Leif och Billy

Under sex säsonger har vi fått följa med bröderna Leif o Billy på deras olika galna äventyr, och nu ska vi även få hänga med killarna under en sjunde säsong som tur är.

Om Leif och Billy

Leif o Billy sänds på SVT, för att hitta alla tidigare säsonger går det att använda sökfunktionen på hemsidan och då söka efter Leif Billy, eller söka på svtplay Leif och Billy. Här är det skrattgaranti som gäller, det är väldigt svårt att hålla gapskrattet borta när vi får se alla tokiga saker de har för sig och hur de väljer att hantera olika situationer. Gör dig dessutom redo med skämskudden.

 • Under säsong 1 får vi lära känna killarna och se hur de bor uppe i Norrland, dessutom får vi hänga med på deras jaktäventyr som inte riktigt går som de tänkt. Redan i första säsongen får vi se när de båda gör sig ovän med en och annan granne.
 • Sedan kommer vi till säsong 2 där grannarna kommer in i bilden mer och mer. Billy lyckas faktiskt få ett jobb, under en kortare period. De båda har nya ideér på hur de ska tjäna ihop pengar på för månaden.
 • I säsong 3 får vi träffa Leifs nya flickvän som har rest långt för att få träffa honom. Men frågan är om de verkligen har samma mål med deras förhållande. Det blir ännu mer bråk med grannarna och Leif blir dessutom igenkänd från youtube.
 • Sedan kommer säsong 4 då bröderna Öhman bland annat ger sig ut på en resa då Billy tror att Leif inte har så lång tid kvar och vill då göra det bästa av situationen. Billy blir inblandad i ett brott och behöver därför komma bort från Sörbäcken.
 • Det kommer en ny granne i säsong 5 som Leif o Billy får lära känna, här bjuds det även på en ny sida av Leif och en skogsvandring. Det ryktas om att det finns en stor björn som flera är sugna på att ha som trofé, men lyckas någon med det?
 • Säsong 6, som just nu är den senaste säsongen bjuder på en del bråk mellan Leif & Billy, men också bråk mellan bröderna och grannarna.

Sörbäcken

Bröderna bor i ett litet hus i Sörbäcken uppe i Norrland. Leif och Billy är båda två arbetslösa om man bortser från diverse ströjobb här och var. Ändå lyckas de på något sätt att överleva varje månad med nöd och näppe, och ibland några knep som inte är så lagliga. Grannarna bor inte tätt inpå varandra men de bor ändå tillräckligt nära för att bröderna Öhmans galenskaper ska märkas lång väg. I byn där de bor känner alla varandra och de flesta delar samma intresse, jakten.

Skådespelarna

I serien finns många duktiga skådespelare, vissa som kanske är helt nya ansikten för många och några som vi har sett mycket av förut.

 • Leif spelas av Klas Eriksson och den andra brodern Billy spelas av Alfred Svensson. De båda slog igenom på facebook och andra sociala medier med sina humorklipp som blev väldigt populära.
 • Tony som skådespelaren Fredrik Hallgren ligger bakom har varit med i många olika svenska serier och filmer, mest känd ifrån bonusfamiljen. Här är han med tidigt i serien precis som Elin Grönstedt som spelas av Happy Jankell. Även fast Happy är ung så har hon kommit långt i sin karriär, då hon började arbeta som skådespelare år 2006.
 • Philip Kullgren som spelar Anders i serien välkomnar vi i säsong 4. Anders äger en egen butik där han bland annat säljer och byter gevär för alla jaktintresserade i Sörbäcken. Philip som är från Åtvidaberg lyfter serien med hans underbara östgötska på ett härligt sätt.
 • Albin Grenholm som vi tidigare har sett i bland annat Beck och Äkta människor ser vi i den här serien som den hårdhudade Dunken. Man vet aldrig riktigt vart man har Dunken, och om han ens kommer sitta i fängelset eller inte.
 • Göran Forsmark kände vi nog alla igen efter hans långa karriär som skådespelare, i Leif och Billy spelade han Lars Joakim ”Bullen” Eriksson som var brödernas granne.

Ny säsong

Nu är spänningen olidlig. Vad kommer att hända i den nya säsongen, vilka får vi se mer av, kommer det att flytta in nya grannar och kommer Leif å Billy att råka ut för ännu mer problem hemma i Sörbäcken? Billy och Leif har mycket otur i livet och tar inte alltid de smartaste vägarna när de ska göra någonting. Även fast vi just nu inte vet vad som kommer att hända i säsong 7 kan vi ändå vara säkra på att det blir mycket skratt även i den här säsongen. Exakt när säsong 7 av Leif och Billy kommer vet vi inte än, men förhoppningsvis kommer den om inte alltför länge, för nu kan vi snart inte bärga oss!