Blogg,  Teknik

Mobilt bredband

Använder du internet i stor utsträckning i ditt arbete eller för att streama film? I så fall är mobilt bredband en bra grej för dig som ofta befinner dig på resande fot eller har ett flexibelt arbete.

Varför välja mobilt bredband?

Alla har inte möjlighet till en fast uppkoppling via fiber i sin bostad. Om du bor i villa och inte känner för att spendera tiotusentals kronor för att dra fiber till ditt hus eller om du bor i en hyreslägenhet där fastighetsägaren inte har ordnat med fiber så är mobilt bredband ett perfekt alternativ och numer även prisvärt.

Ytterligare fördel är att smidigt då allt som behövs är ett eluttag för att kunna koppla upp sig mot nätet vartsomhelst i ditt hem. Nuförtiden finns det master på de flesta ställen så du kan få en bra uppkoppling nästan vartsomhelst i landet.

Fördelar

Om du har ett eget företag är det behändigt att ha ett mobilt bredband eftersom du kan ha med din uppkoppling överallt. Jobba på lunch-restaurangen, på fiket eller på ditt lantställe eller varför inte i trädgården? Möjligheterna är oändliga så länge det finns ett eluttag i närheten. Semestrar du i Sverige i exempelvis en hyrd stuga, med husvagn eller bor på hotell tar du bara med dig ditt internet och det behövs inte att vara beroende av den internetlösningen på plats. I tillägg till ovanstående är dagens moderna mobila bredband är nästan lika bra som fibernät och dessutom flexiblare att använda då de är flyttbart.

Oändligt internet

Nuförtiden finns det olika surfmängd att välja mellan när du skaffar ett abonnemang på mobilt bredband. Det nya är att du nu kan välja obegränsad surfmängd till ditt abonnemang. Det finns många fördelar med obegränsad surf. Du som gillar att streama film behöver inte oroa dig för att surfen ska ta slut innan filmen tar slut. Serien du eller din familjemedlem följer är bara att titta ända tills du tröttnar utan att behöva vänta tills nästa månad när nytt surf ska komma. Obegränsad surf passar för en familj såväl som för singelhushållet. Har du dessutom barn som spelar online-spel behöver du inte höra tjafset från barnet när surfen tar slut. Den enda begränsningen är er eventuella skärm-tid. Så satsa på obegränsat mobilt bredband

Bra uppkoppling

Den senaste åren har uppkopplingen för mobila bredband blivit allt bättre. Som nämnts tidigare är uppkopplingen näsan likvärdig med fast bredband via fiber. Det är för att du surfar på 4g nätet med ditt mobila bredband, vilket är snabbt och stabilt. Detta nät är också etablerat på de flesta platser i Sverige och därmed mer stabilt och innebär en tryggare uppkoppling. Ett abonnemang med mobilt bredband ger dig både friheten att vara flexibel vad gäller plats att använda bredbandet på och du har 4g obegränsad surf. Det finns därmed många plus för dig som tvekar.

Valfrihet

Det finns många operatörer som erbjuder mobilt bredband. Välj det som passar dig bäst utifrån dina behov och utifrån din plånbok. Vanligtvis är mobila bredbands-abonnemang inte heller bindande vilket gör det än mer flexibelt. Kolla och jämför online vilken operatör och abonnemang som passar dig. Det bästa är också att du inte från början behöver veta vilken surfmängd di ska välja. Operatörerna erbjuder dig att byta från månad till månad för att hitta den bästa surfmängden för dig. Men om plånboken tillåter är det praktiskt att ha 4g obegränsat mobilt bredband. Testa och se om det passar dig, välj annars att avsluta abonnemanget.