Blogg,  Ekonomi,  Hobby & fritid,  Teknik

Anna Book – Allt du behöver veta

Den 10 september 1970 blev en flicka vid namn Anna född i Skärholmen. Med tiden skulle hon bli en folkkär svensk pop- och schlagersångerska. Utöver artist är hon även bloggare, TV-kändis, programledare och röstskådespelare. Redan som ung vid 14 års ålder tävlade Book i en talangjakt som Dagens Nyheter anordnade, där hon i finalen kom på en fjärde plats.

Kort därefter erbjöd skivbolaget CBS henne att spela in sin första singel ”Hjärtat bankar”. Singeln fick publicitet genom SVT:s tv serie Solstollarna som sedan ledde till ett nytt album för Book, ”Killsnack”. Med åren har hon också släppt många singlar och album och de här singlarna hon har släppte mellan 1985 och 2019.

Anna Book – Singlar

 • 1985 – ”Hjärtat bankar”, ”Sommarlek”
 • 1986 – ”ABC”, ”Dina Ögon Talar” / ”Dina Ögon Talar” (instrumentalversion), ”Runt, Runt”, ”Ett Julkort Ifrån Dej” / ”Livin’ In A Boys World”
 • 1987 – ”Vem Kan Stoppa Två Hjärtan”, ”Det finns en morgondag”
 • 1988 – ”Det finns mycket man inte känner till”, ”Namn & nummer” / ”Tårar på ditt brev”
 • 1989 – ”I Go To Pieces”
 • 1994 – ”Casanova”, ”Champagne”
 • 1996 – ”My Love for You”, ”Heaven”, ”Everytime”
 • 2000 – ”ABC” (Remix)
 • 2006 – ”Andalucia”, ”Önskevisan”
 • 2007 – ”Samba Sambero”, ”Dansar Mot Kärleken”
 • 2016 – ”Himmel för två”
 • 2019 – ”Heaven”

Melodifestivalen

 • 1986 – ”ABC” (femte plats)
 • 1987 – ”Det finns en morgondag” – (utan placering)
 • 2007 – ”Samba Sambero” (nionde plats)
 • 2016 – ”Himmel för två” (diskvalificerad)

1986 fick Anna Book erbjudandet att tävla i svenska Melodifestivalen, även kallat Mello. I det årets upplaga av Mello landade hon på en femte plats i finalen med låten ”ABC” som blev en svensk succé. Book gjorde ett nytt försök och tävlade återigen i Mello 1987 med låten ”Det finns en morgondag”, där hon slutligen blev utan en placering.

Efter ett antal års paus från Mello gav hon det ett nytt försök 2007 och medverkade med låten ”Samba Sambero”, men slutade på en nionde plats i finalen. Fjärde och sista gången hon skulle ha tävlat i Mello var 2016 med låten ”Himmel för två”, som några dagar innan tävlingen blev diskvalificerad.

Anledningen till den här diskvalificering var att Moldavien hade använt låten med en annan text till sin uttagning för Eurovision Song Contest två år tidigare. Eurovision Song Contest är den internationella musiktävlingen som artisterna i Mello tävlar om en plats till årligen.

Engagemang i TV

 • 2006 – Let´s Dance (andra plats)
 • 2009 – Allsång på Skansen
 • 2013 – Körslaget (andra plats)
 • 2017 – Biggest Loser VIP (vann)
 • Rösten som Misty i dubbningen av den svenska versionen av serien Pokémon

Förutom Mello har Book tävlat i svenska Let´s Dance, 2006, som sänds live på TV4. Tillsammans med sin danspartner, David Watson, hamnade de på en andra plats. I TV-programmet Let´s Dance får kända personer dansa med en professionell dansare och tävlar i par om att vinna en sko gjord av glas.

2009 deltog Book även i programmet SVT:s Allsång på Skansen där hon framförde låten ”ABC”.

I den sjunde upplagan av Körslaget, 2013, tävlade Anna Book med sin kör från Munkfors mot bland annat Elisa Lindström. Finalen var mot Lindström och Book tog hem en andra plats.

Book tävlade i den svenska upplagan av Biggest Loser VIP, 2017. I finalen stod det klart att Anna Book var vinnaren. Med hjälp av träning och ändrad kost lyckades hon gå ner så mycket som 22 kilo.

Biggest Loser VIP är ett program som TV4 sänder, där kändisar får chansen att förändra sitt liv genom att ändra kost och börja träna hårt. Den som efter alla avsnitt har lyckats genomgå den största viktnedgången, vinner. Anna Book klev in i tävlingen med en vikt på 79.4 kilo och lyckades gå ner till 56.7 kilo.

Andra saker Anna gör

Hennes röst finns även med i ett antal dubbade filmer bland annat i den svenska versionen av Serien Pokémon där hon sjöng ledmotiv till karaktären Misty. Förutom att synas i TV och släppa musik har Anna Book drivit en blogg och är aktiv på sociala media. I Bloggen uppdaterade hon sina följare om sitt mående och vardagen rent allmänt.

Anna Book syns gärna på sociala medier där Instagram är ett gott exempel. På Instagram, även kallat Insta uppdaterar hon sina följare om allt från karriär till privatliv. Idag, 2022, har hon 56 400 följare.

Annas Familj

Anna Book är gift med Roberto Toledano och bor i Solna, Stockholm. Tillsammans med sin make har de tre barn, två döttrar och en son. Felicia är den äldsta dotter på 24 år, den mellersta sonen Antonio är 15 år gammal och den yngsta dottern Vanessa som är 13 år gammal.

Skvaller om Anna Book

På Flashback och Nyheter24:s bloggbevakning publiceras ofta skvaller om bland annat Anna Book. En del uppgifter handlar om att Book ofta får utbrott och drar till sig hat. Andra skriver om att hon bland annat har blekt sina tänder för att få sig själv att se mer perfekt ut, vilket inte uppskattas av många.

Det talas även om hennes viktnedgång genom Biggest Loser VIP och att hon nu har gått upp igen. Själv har Book gått ut med att hon inte trivdes med att vara så smal som hon blev efter Biggest Loser VIP och att hon därför har haft en viktuppgång.

2021 publicerade Newly material gällande dramat mellan Emilio Ingrosso och Anna Book som hävdade att Ingrosso skulle ha misshandlat och dödshotat Book. Flash Magazine publicerade även 2018 om hur Anna Book och hennes man, Roberto dömdes i tingsrätten för att de hade låtit bli att betala för mattor som var värda drygt 50 000 kronor. De blev då återbetalningsskyldiga på 30 000 kronor.