Blog

Hur blir man av med bananflugor?

Ett stort återkommande problem många har i sina hem är bananflugor. De hittas ofta flygande i köket men även på andra ställen. Läs råden nedan för att lösa frågan hur blir man av med bananflugor snabbt.

 

Flugor gillar värme, speciellt temperaturer runt 28–30 grader så tänk på att hålla rent hemma. Ordentligt rent.

  • Gå regelbundet ut med sopor och tomma flaskor
  • Rensa gammal, övermogen frukt och annat grönt
  • Lämna inte mat och matrester framme

Så hur blir man av med bananflugor – ättika kan vara lösningen. Ättika eller vinäger. Ställ fram en skål med två delar vinäger eller ättika och lägg till en del av något sött. Här sägs honung eller saft fungera. Droppa även i lite diskmedel. Flugorna ska dras till det söta, men i och med att diskmedlet förstör ytspänningen på lösningen, faller de ner och drunknar istället för att landa på ytan.

 

Hur man blir av med bananflugor utan egengjorda metoder

Vill man inte göra eget så finns det andra alternativ som kan få bukt med problemet. Det finns klisterremsor att köpa som sätts upp i det rum flugorna trivs i. En annan lösning kan vara att införskaffa insektsspray. Här får man väga för och nackdelar med att spruta kemikalier inomhus.

Hur man blir av med bananflugor i krukor som är konstant fuktiga? Vattna sparsamt och ställ gärna ut blomkrukorna utomhus ett par dagar.

En sak som ändå, trots problemet med bananflugorna, är bra att komma ihåg. Flugorna är inte farliga och skadar inte din mat.