Blogg

De bästa fotbollsspelarna och målskyttarna 

Inom fotbollssporten finns det många bra spelare och ännu fler bra målskyttar. Här tar vi en titt på några av de bästa fotbollsspelarna i världen och några av de mest produktiva målskyttarna genom tiderna.

De bästa fotbollsspelarna i världen

Det finns många begåvade fotbollsspelare i världen, men endast ett fåtal kan anses vara riktigt stora – eller t.om. att vara de största någonsin.

Exempel på några av de bästa fotbollsspelarna i världen

  • Cristiano Ronaldo – Ronaldo är en av de mest begåvade fotbollsspelare genom tiderna och en sann superstjärna. Han har vunnit många troféer och individuella utmärkelser och anses allmänt vara en av de bästa spelarna i världen.

 

  • Lionel Messi – Messi är en annan exceptionell fotbollsspelare och anses ofta vara Ronaldos största rival. Liksom Ronaldo har han vunnit många troféer och individuella utmärkelser och anses allmänt vara en av världens bästa spelare.

 

  • Neymar – Neymar är en brasiliansk fotbollsspelare som för närvarande är en av världens dyraste spelare. Han är en mycket talangfull spelare med stor snabbhet och exceptionell teknik.

 

  • Luis Suarez – Suarez är en uruguayansk fotbollsspelare som spelat för Barcelona. Han är en mycket begåvad anfallare med ett utmärkt målskytte.

 

  • Gareth Bale – Bale är en walesisk fotbollsspelare som spelar för Real Madrid. Han är en mycket snabb och skicklig yttermittfältare som även kan spela som anfallare.

 

Det finns många andra fantastiska spelare där ute, men de här fem är definitivt bland de allra bästa.

De mest produktiva målskyttarna genom tiderna

Det har funnits många stora målskyttar, se malskyttar.se i fotbollshistorien, men endast ett fåtal kan anses vara riktigt produktiva. 

Några av de mest produktiva målskyttarna genom tiderna

  • Cristiano Ronaldo – Ronaldo är för närvarande den främste målskytten i både Real Madrids och Portugals landslag. 

 

  • Lionel Messi – Messi är för närvarande tvåa på listan över de främsta målskyttarna genom tiderna för Barcelona. 

 

  • Pelé – Föddes som Edson Arantes do Nascimento, är en brasiliansk fotbollslegend och har gjort flest mål genom tiderna i det brasilianska landslaget. Han har gjort otroliga 1281 mål under sin karriär.

 

  • Gerd Müller – Müller är en tysk fotbollslegend och är den främste målskytten genom tiderna för både Bayern München och det västtyska landslaget. 

 

  • Ferenc Puskas – Puskas var en ungersk fotbollsspelare, aktiv spelare under 40-, -50 och tidiga -60 talet och anses fortfarande vara en av de största spelarna genom tiderna. 

 

Det här är bara några av de mest framgångsrika målskyttar genom tiderna. Det har funnits många andra stora målskyttar genom historien, men dessa fem är definitivt bland de allra bästa.

Europas bästa skytteligor

Det finns många bra skytteförbund i Europa, men några sticker ut från mängden. 

Här är tre av de bästa

Bundesliga i Tyskland anses allmänt vara den bästa skytteligan i Europa. Konkurrensnivån är extremt hög och de bästa lagen i ligan tävlar regelbundet om Champions League-titeln.

 

Den spanska Liga ACB är också en mycket stark liga, där många av världens bästa spelare tävlar. Konkurrensnivån jämförs ofta med den i NBA.

 

Den italienska Serie A är en annan utmärkt liga, även om den inte får lika mycket uppmärksamhet som Bundesliga eller Liga ACB. Den innehåller dock många bra spelare och lag, och spelnivån är mycket hög.

Internationella skytteligor

Det finns många olika internationella skytteförbund, vart och ett med sina egna unika regler och bestämmelser. Några av de mest populära är International Defensive Pistol Association (IDPA), International Practical Shooting Confederation (IPSC) och United States Practical Shooting Association (USPSA).

 

Var och en av dessa organisationer har olika tävlingsnivåer, från lokala klubbmatcher hela vägen upp till världsmästerskap. Skjut på alla nivåer kan hitta en plats att tävla i en av dessa ligor.

 

IDPA är en praktisk skjutsport som betonar självförsvarstekniker och scenarier. Det är en av de snabbast växande sporterna i världen, med över 20 000 medlemmar i mer än 60 länder.

 

IPSC är en actionskjutsport som grundades 1976. Den har vuxit till att bli en av de största skytte sporterna i världen, med över 4 miljoner medlemmar i mer än 170 länder.

 

USPSA är en praktisk skjutsport som betonar snabbhet och precision. Det är en av de största skjutsporterna i USA med över 30 000 medlemmar.

Golden Shoe eller den gyllene skon

Den gyllene skon är en prestigefylld utmärkelse som delas ut till den bästa målskytten i fotboll. Det är ett av de mest eftertraktade priserna inom sporten och har vunnits av några av spelets största spelare.

 

Messi, Ronaldo och Neymar är bara några av de spelare som har gjort anspråk på den gyllene skon genom åren. Utmärkelsen är ett erkännande av deras otroliga målskytte talanger och cementerar deras arv som några av de största målskyttarna genom tiderna.

 

Spelare från hela världen tävlar om den gyllene skon, och det är vanligtvis Europas högsta ligor som tar fram vinnaren. Under de senaste åren har dock spelare från andra kontinenter börjat göra avtryck på utmärkelsen, och afrikanska och sydamerikanska stjärnor har vunnit det eftertraktade priset.

 

Den gyllene skon är inte bara en utmärkelse för spelaren som vinner den, utan också en stor källa till stolthet för deras land. Det är ett bevis på styrkan i deras fotboll system och ett utmärkt sätt att visa världen att ditt land kan producera spelare i världsklass.

 

Så om du gillar fotboll, se till att hålla utkik efter utmärkelsen Golden Shoe. Det är ett av de mest prestigefyllda priserna inom sporten och kommer garanterat att vara ett omstritt varje år.