Hobby & fritid

Dags att tänka utanför boxen – alternativ för att hålla sig varm i vinter

Vinter är en av de mest underbara årstiderna. Man får känna på den där mysiga känslan när man går runt i snön och andas in den friska luften. Men det finns också en del negativa saker med vintern, som att det kan bli lite trist och kallt. Därför är det bra att ha några alternativ för att hålla sig varm i vinter. Här är några vanliga tips:

-Använd lager-på-lager-klädsel så du inte fryser.
-Hitta en aktivitet som du gillar och gör den regelbundet, så blir du både varm och glad.
-Gör något annorlunda för att bryta vardagen, till exempel besök ett spa eller unna dig en massage.

Den här artikeln handlar dock inte om vanliga tips för att hålla sig varm, utan vi ska kika på några okonventionella sätt att hålla sig varm i vinter!

Håll värmen genom att öka adrenalinet

Adrenalin är kroppens naturliga svar på stress och fara, och det är det som gör att vi känner oss piggare och mer alerta. När vi upplever fara eller stress, frigörs adrenalin i blodomloppet och det gör att vi reagerar snabbare. Adrenalinet ökar också vår hjärtrytm, andning och blodtryck. Det är därför man ofta känner sig piggare när man har varit i en spännande situation. Man kan få samma effekt av att ta en skrattretande bild eller se en rolig film. Att uppleva något spännande ger inte bara en ökad adrenalinhastighet, utan det får också hjärnan att producera endorfiner. Endorfiner är kroppens egna morfinliknande substanser som gör att vi känner oss lyckliga och avslappnade. Du känner dig sällan kall när du har adrenalinpåslag, därför kan det vara ett sätt att hålla sig varm.

Förslag för att öka adrenalinet:

  • Se på en läskig film.
  • Spela ett spännande spel, eller spela online. Hitta ett bra casino online bankid som passar dig och jämför.
  • Gör något äventyrligt.

Drick mycket varm dryck under dagen, det kan göra stor skillnad för hur varm du känner dig.

Det är viktigt att dricka mycket vatten under dagen, oavsett om det är varmt eller kallt ute. Varm dryck gör dock stor skillnad för hur varm man känner sig, så det är en bra idé att ha något varmt att dricka under dagen. Det finns många olika sorters varma drycker, men te och kaffe är de vanligaste. Te innehåller mycket antioxidanter, som hjälper till att skydda kroppen mot skador. Kaffe innehåller koffein, som kan ge dig energi och hjälpa dig att hålla dig vaken. Varm choklad är dock en klassiker som är svårslagen både när det gäller smak och mysfaktor. Att den också gör och håller dig varm är bara en bonus!

Gör din egen handvärmare med en socka, ris och lavendel – detta är en mycket effektiv och doftande handvärmare som kan användas igen och igen.

Handvärmare är en väldigt händig sak. Du kan göra din egen handvärmare med en socka, ris och lavendel. Häll i ris och lavendel i en stor, tätstickad strumpa eller socka, knyt den tät i öppningen och värm den i mikron. Denna händiga handvärmaren passar dessutom perfekt om du har smärta någonstans. Värm den och lägg den på området, så brukar det kännas bättre.

Håll dig varm genom njutning

Njutning är ett av de bästa sätten att hålla sig varm på vintern. Njutning kan innebära många olika saker för olika människor, men det handlar alltid om att göra något som man tycker är skönt och avkopplande. Det kan vara att ta en varm dusch, lyssna på lugn musik, läsa en bra bok eller titta på en film. Man kan också njuta av maten man äter, och det finns inget bättre än att krypa ner under täcket med en kopp varm choklad eller te. När det gäller njutning för att hålla sig varm är dock den sortens njutning du har tillsammans med din partner eller ensam att rekommendera.

Umgås med andra människor – social interaktion ger både mental och fysisk värme

Att umgås med andra människor är en av de bästa sakerna man kan göra för sin egen hälsa. Social interaktion ger oss mental värme och styrka, och det är bra för vårt immunförsvar. Att vara social innebär att vi har någon att prata med, någon att dela våra tankar och känslor med. Det är också bra för vårt psykiska välbefinnande, eftersom det minskar stressnivåerna i kroppen. Att umgås med andra människor är alltså inte bara roligt, utan det är också bra för hälsan. Så ta chansen att träffa dina vänner oftare, gå på bio tillsammans eller ta en promenad i parken. All social interaktion ger både mental och fysisk värme – saker som vi alla behöver!

Under vintern är det roligt att göra saker inomhus, som man normalt inte hinner med under resten av året. Men ibland kan det vara skönt att ta en paus från Netflix och spelkonsoler, och istället upptäcka nya saker! Här kommer några alternativ för att hålla sig varm i vinter.