Blogg

Bo på slott och herrgårdar i sverige

En oförglömlig vistelse på slott och herrgårdar i Sverige

Har du någonsin drömt om att bo på ett slott eller en herrgård? Låt oss uppgradera ditt påståande till en royalt upplevelse här i Sverige. Landet har över 400 slott och herrgårdar spridda över hela landet, vackert inbäddade i storslagna landskap och laddade med historia som väntar på att berättas.

Känn historiens vingslag

Att bo på slott och herrgårdar i Sverige är mer än bara en säng att sova i. Det är en chans att känna historiens vingslag, att uppleva en svunnen era. Varje rum, korridor och trädgård andas historia och håller på sina egna legender som väntar på att bli upptäckta.

Slottets Namn Plats Öppet För Besökare
Drottningholms Slott Stockholm Ja
Läckö Slott Västergötland Ja
Skoklosters Slott Uppsala Nej, endast guidade turer
Gripsholms Slott Södermanland Ja

Slottsboende för alla smaker

Oavsett om du njuter av lugnet i en medeltida borg, elegansen av en barock herrgård eller den moderna komforten i ett renoverat slott, finns det ett slott i Sverige för dig. Och det bästa av allt? Många av dessa historiska fastigheter välkomnar gäster för att stanna över natten.

Njut av en royal behandling

Att bo på slott och herrgårdar i Sverige innebär inte bara att sova i historiska rum. Många herrgårdar och slott erbjuder sina gäster en upplevelse fylld med fornstora dagar, inklusive guidade turer, gourmetmåltider och även rofyllda stunder i lugna och fridfulla trädgårdar.

  • Utforska de vackra trädgårdarna
  • Utforska slottets historiska rum
  • Njut av en gourmetmiddag
  • Vandra genom landskapet

Att bo på ett svenskt slott eller herrgård är en upplevelse du inte kommer att glömma. Så varför vänta? Boka din royal vistelse idag!