Blogg

Att tänka på vid resa till sydkorea

Att tänka på vid resa till Sydkorea

Planerar du en resa till Sydkorea? Då finns det några viktiga saker att tänka på för att din resa ska bli så smidig och minnesvärd som möjligt. I den här artikeln går vi igenom några av de viktigaste aspekterna som du bör överväga när du förbereder dig för din resa till Sydkorea.

Aspekt Tips Anledning
Visum Ingen visumkrav för korta vistelser Svenska medborgare kan resa till Sydkorea utan visum i upp till 90 dagar
Vaccinationer Standardvaccinationer samt hepatit A och eventuellt tyfoidfeber För att skydda dig mot sjukdomar som kan överföras genom mat och vatten
Pengar Medtag sydkoreanska won (KRW) Det sydkoreanska valutan används för alla transaktioner och det kan vara svårt att växla in andra valutor
Språk Grundläggande engelska samt några koreanska fraser För att underlätta kommunikationen med lokalbefolkningen och förstå viktiga skyltar

Mat och dryck

Sydkorea är känt för sin spännande och varierade gastronomi. Glöm inte att prova nationella rätter som kimchi, bulgogi och bibimbap. Tänk dock på att kryddstyrkan kan vara stark för ovana smaklökar, så var försiktig om du är känslig för starka smaker.

Respekt för kulturen

Sydkoreaner är mycket stolta över sin kultur och traditioner. Ägna lite tid åt att läsa om landets historia och lokal sedvänja innan du reser. Visa respekt för landets normer och bete dig på ett sätt som inte förorsakar obehag hos lokalbefolkningen.

Packning

Se till att du packar lätt, men ändå förbereder dig för alla slags väderförhållanden. Sommartid kan det bli mycket varmt, medan vintrarna kan vara mycket kalla. Ha med dig både sommar- och vinterkläder, samt något regnställ för eventuella regndagar. Glöm inte att ta med adapter för eluttag, då det kan skilja sig från de svenska.

Internet och kommunikation

Internetförbindelse är oftast mycket bra i Sydkorea, men för att vara på den säkra sidan är det en bra idé att skaffa ett lokalt SIM-kort eller hyra en mobil Wi-Fi. Detta hjälper dig att hålla kontakten med vänner och familj lille hemma samt underlättar när du behöver använda GPS och översättningsappar.

Den här listan över att tänka på vid resa till Sydkorea är bara början. Ju mer du förbereder dig inför resan, desto mer kommer du att kunna fokusera på att njuta av din vistelse i detta fascinerande land. Lycka till och ha en fantastisk resa!