Samsung 65"
Teknik

Samsung 65″ 4K Neo QLED – Framtidens gaming-TV

Att hitta rätt elktronikprodukt för våra behov har aldrig varit enklare med den ständigt växande marknaden, och TV-apparater är inget undantag. Men när det gäller att hitta rätt gaming-TV är det mycket att ta hänsyn till, från bildkvalitet och smarta funktioner till kostnader och estetik. I den här artikeln kommer vi att undersöka Samsung 65″ 4K Neo QLED – en av de mest imponerande gaming-TV:n på marknaden i dag, och varför den bör övervägas för ditt hem.

Med framsteg inom teknologi, är det inte överraskande att Samsung 65″ 4K Neo QLED kallas för framtidens gaming-TV. Här är några av de imponerande egenskaperna som vi kommer att gå igenom i detalj, och varför den kan vara det perfekta valet för dig.

BildkvalitetSkarp 4K UHD-upplösning, Quantum Dot-teknik för klar färgkontrast och djupare svärta, Quantum Matrix Technology för större detaljrikedom och skärpa, Dynamic Tone Mapping med HDR10+ för en bredare färgskala och mer kontrast, Anti Reflection-teknik för att förhindra störande reflexer på skärmen, EyeComfort-läge för att minska blått ljus och flimmer
Smarta gamingfunktionerMotion Xcelerator Turbo Pro 4K@144Hz, FreeSync Premium Pro-teknik för låg latens, optimerad för gaming och filmtittande, flexibelt bildförhållande
Fantastiskt ljud3D-ljud med Dolby Atmos, Object Tracking Sound+ (OTS+) för 3D-ljudupplevelse
Snygg designNeoSlim Design för en snygg och minimalistisk ram, ultraslimmad och snygg från alla vinklar
Speciella teknikerNeo Quantum Processor 4K, 4K AI-uppskalning för bättre bildkvalitet på lägre upplösningar, Ultimate UHD Dimming för bättre bildupplevelse
Smarta funktionerCertifierad för nordiska TV-operatörer, enkel installation med korrekt kanallista, 10 års skärmbränningsgaranti
För- och nackdelarFantastisk bild- och ljudkvalitet, imponerande spelfunktioner, snygg design och smarta funktioner, högt pris och kan vara överväldigande för användare som inte är tekniskt kunniga
Produktbetyg⭐⭐⭐⭐⭐ 4,7 av 5 stjärnor

Den Samsung 65″ 4K Neo QLED-TV är en imponerande TV som är utformad för att ge en fantastisk spelupplevelse, liksom för att titta på filmer och annat innehåll. Det är en avancerad TV med flera funktioner som förbättrar bild- och ljudkvaliteten och ger en mer verklighetstrogen upplevelse. Den är också lätt att installera och använda tack vare dess smarta funktioner. Priset är högre än vissa konkurrenter, men det är en investering i en högkvalitativ TV som kommer att ge många års användning.

Förbättrad bildkvalitet

bildkvalitet

Skarp 4K UHD-upplösning

UHD-upplösningen, eller Ultra High Definition, är en av de största attraktionerna hos Samsungs 65″ 4K Neo QLED. Med upplösningen på 3840 × 2160 pixlar får du en otroligt skarp och detaljerad bild som förbättrar spelupplevelsen avsevärt.

Klar färgkontrast och djupare svärta

Samsungs Quantum Dot-teknik ger livfulla och naturliga färger med hög färgvolym, samtidigt som du får djupare svärta. Detta ger en bättre färgkontrast som ger mer realistiska och detaljerade bilder.

Quantum Matrix Technology

Quantum Matrix Technology är en av de mest avancerade bildteknikerna som används idag. Den ger dig en större detaljrikedom och skärpa i både ljusa och mörka områden av bilden, vilket ger spelare en mer verklighetstrogen upplevelse.

Dynamic Tone Mapping med HDR10+

High Dynamic Range (HDR) återger en bredare färgskala och mer kontrast mellan ljusa och mörka områden. Samsungs Dynamic Tone Mapping med HDR10+ ger en dynamisk förbättring av kontrasten och färgerna, vilket ger en mer realistisk och levande spelupplevelse.

Anti Reflection-teknik

För att förhindra störande reflexer och ljusreflexer på skärmen har Samsung utvecklat sin egen teknik. Anti Reflection-tekniken ser till att skärmen är lätt att se i alla ljusförhållanden, även om det finns fönster eller lampor runt omkring.

EyeComfort-läge

Eftersom vi spenderar mycket tid framför våra TV-apparater, har Samsung infört EyeComfort-läget som minskar blått ljus och flimmer. Detta kan hjälpa till att förhindra ögonskador och trötthet under långa spelsessioner.

Smarta gamingfunktioner

Smarta gamingfunktioner

Motion Xcelerator Turbo Pro 4K@ 144Hz

Spelare kommer att uppskatta den ultrasnabba refresh rate på 144 Hz, som ger en smidigare och mer följsam billehantering, vilket är extremt viktigt vid snabba och actionfyllda spel.

FreeSync Premium Pro

FreeSync Premium Pro-tekniken ger dig ett låglatensläge som minskar tiden mellan bilderna, vilket gör att spelet känns snabbare och mer responsivt.

Optimerad för gaming och filmtittande

Som en mångsidig och kraftfull TV är den här modellen även utmärkt för att titta på filmer och streama videor. Det finns flera olika lägen och inställningar för att anpassa bildkvaliteten efter dina önskemål.

Flexibelt bildförhållande

Samsungs modell erbjuder ett flexibelt bildförhållande, vilket innebär att du kan välja mellan olika aspekteratior för att anpassa bildskärmen efter dina behov och önskemål.

Fantastiskt ljud

Fantastiskt ljud

3D-ljud med Dolby Atmos

Ljudet kommer i form av Dolby Atmos och ger en fantastisk surroundljudupplevelse. Detta bidrar till en mer immersiv och realistisk spelupplevelse.

Object Tracking Sound+ (OTS+)

OTS+-tekniken ger en 3D-ljudupplevelse som kan följa rörelser och objekt på skärmen, vilket ger en känska av rymd och ljud som kommer från olika delar av rummet.

Snygg design

NeoSlim Design

Förutom sin tekniska förmåga har Samsung också fokuserat på designen. NeoSlim är en snygg och minimalistisk ram för att förbättra TV:ns utseende och funktionalitet.

Ultraslimmad och snygg från alla vinklar

Samsung 65″ 4K Neo QLED är otroligt smal och ser snygg ut från alla vinklar. Du kan montera den på en vägg eller placera den på en TV-bänk och vara säker på att det blir en visuell attraktion i ditt hem.

Speciella tekniker

Speciella tekniker

Neo Quantum Processor 4K

En kraftfull processor som optimerar färg, detaljrikedom och kontrast för att ge en otroligt realistisk bild.

4K AI-uppskalning

Med hjälp av intelligenta algoritmer förbättrar 4K AI-uppskalningen kvaliteten på lägre upplösta videoklipp och spel, så att du kan njuta av dessa även på din 4K-TV.

Ultimate UHD Dimming

Med den här tekniken kan TV:n justera ljusstyrkan och kontrasten efter de olika scenerna, vilket ger en bättre bildupplevelse.

Smarta funktioner

Certifierad för nordiska TV-operatörer

TV:n är certifierad för nordiska TV-operatörer, vilket innebär att du kan vara säker på att den kommer att fungera felfritt med de vanligaste tjänster och appar som används i Norden.

Enkel installation med korrekt kanallista

Installationen av TV:n är enkel och kräver bara några få steg, tacksamt nog kommer den med en förinställd kanallista för snabbt och smidigt kanalsök.

10 års skärmbränningsgaranti*

Samsung erbjuder en imponerande 10 års skärmbränningsgaranti för denna 4K Neo QLED-TV. Det innebär att du kan njuta av fantastiska färger och kontrast utan att oroa dig för eventuella bildproblem som kan uppstå till följd av långvarig användning. Detta ger dig extra trygghet när du investerar i denna högkvalitativa TV.

För- och nackdelar

Fördelar

  • Fantastisk bild- och ljudkvalitet med 4K-upplösning och Dolby Atmos
  • Imponerande spelfunktioner som Motion Xcelerator Turbo Pro och FreeSync Premium Pro
  • Snygg och slimmad design som passar in i de flesta hem
  • Smarta funktioner som gör det enkelt att installera och använda TV:n

Nackdelar

  • Högt pris i jämförelse med vissa konkurrenter
  • Kan vara överväldigande för användare som inte är tekniskt kunniga

Produktbetyg för Samsung 65″ 4K Neo QLED-TV

Samsungs 65″ 4K Neo QLED-TV har utvärderats utifrån flera kriterier för att ge en mer detaljerad och rättvisande bild av dess prestanda och värde för användaren.

Följande tabell visar betyg och stjärnor för varje kriterium:

KriteriumBetygStjärnor (av 5)
Bildkvalitet4,9★★★★★
Ljudkvalitet4,8★★★★★
Gamingteknik4,6★★★★☆
Smarta funktioner4,7★★★★★
Prisvärdhet3,5★★★☆☆
Användarvänlighet4,2★★★★☆
Design och estetik4,6★★★★☆
Energieffektivitet4,3★★★★☆
Anslutningsmöjligheter4,5★★★★☆

Samsungs 65″ 4K Neo QLED-TV får höga betyg för sin exceptionella bild- och ljudkvalitet, vilket gör det till ett utmärkt val för film- och serietittare. Dessutom imponerar den med sin gamingteknik och smarta funktioner som gör det enkelt att anpassa användarupplevelsen och tillgå olika appar och strömningstjänster.

Däremot får TV:n ett lägre betyg när det kommer till prisvärdhet, eftersom det höga priset kan vara avskräckande för vissa konsumenter. Dessutom kan den upplevas som något komplex att använda för vissa, vilket resulterar i ett något lägre betyg för användarvänlighet. Designen och estetiken är stilren och modern, men kanske inte den mest innovativa på marknaden.

TV:n får också ett relativt bra betyg för energieffektivitet och anslutningsmöjligheter, vilket innebär att den är snäll mot miljön och kan kopplas till en mängd olika enheter och system för att förbättra användarupplevelsen.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Hur fungerar 4K AI-uppskalningen?

4K AI-uppskalning är en teknik som använder artificiell intelligens för att analysera och förbättra bildkvaliteten på innehåll med lägre upplösning. Detta resulterar i en skarpare och detaljrikare bild som ger en mer tillfredsställande tittarupplevelse.

Vad innebär FreeSync Premium Pro?

FreeSync Premium Pro är en teknologi som synkroniserar TV:ns uppdateringsfrekvens med spelkonsolens eller datorns grafikkort, vilket minimerar bildtearing och ger en smidig spelupplevelse utan lagg eller fördröjningar.

Är denna TV lämplig för användning i ett hemmabiosystem?

Absolut! Den höga bildkvaliteten och 3D-ljudet med Dolby Atmos gör att den passar perfekt som en del av ett hemmabiosystem. Kombinerat med de smarta TV-funktionerna och gamingspecifikationerna får du en integrerad TV-lösning som passar alla dina tittarbehov.