Blogg

Traktorn som så gärna ville somna

Sagan om traktorn som så gärna ville somna

I en liten by långt borta fanns en gård där en traktor vid namn Truls bodde. Truls var en mycket arbetssam och pålitlig traktor, men han hade en dröm: han ville verkligen kunna somna som alla andra traktorer. Förstår du, Truls var speciell; han hade svårt att somna när han skulle parkeras för natten. Och nu kommer vi till sagan om hur Truls äntligen lyckades somna.

Fakta om Truls Saker som hjälpte honom somna Tips för god sömn
Traktorns namn: Truls Berättelser och sagor En lugn och tyst plats
Ålder: 5 år Avslappningsövningar Regelbundna sovvanor
Dröm: att somna lätt Varma och mjuka täcken Undvika blått ljus
Bor: På en gård Stöd från vänner En mysig säng

En speciell kväll

En dag berättade bonden för Truls om en gammal trollkvinna som bodde långt inne i skogen. Hon hade lärt tusentals traktorer att somna natten igenom. Truls visste att detta var hans enda hopp och bad sin ägare att ta med honom till trollkvinnan. Efter flera timmars vandring genom skogen hittade Truls och bonden trollkvinnans lilla koja.

Magiska ord och vägen till sömn

Trollkvinnan hälsade dem välkomna och presenterade sig som fru Nattetass. Hon sa att för att Truls skulle kunna somna, så behövde han några magiska ingredienser och en speciell visa som skulle sjungas för honom varje kväll:

  • • En droppe nattdagg från en midsommarnatt
  • • Polska småstenar från havets botten
  • • En fena från en sjöjungfru

Truls och bonden samlade de magiska ingredienserna och återvände till gården. Den kvällen sjöng bonden den magiska visan för Truls och han kände hur ögonlocken blev tunga. Och för första gången i sitt liv somnade Truls in gott och djupt.

Slutet på sagan och ett nytt liv för Truls

Det var början på en ny era för Truls, som numera sover gott varje natt. Alla andra traktorer på gården är glada för Truls skull, och hans historia sprids vidare genom generationer av traktorer. Så sluts cirkeln för Truls, traktorn som så gärna ville somna, och hans dröm blev verklighet tack vare mod och beslutsamhet.